• Fri 25/09

  tickets

  MIDWESTCOMEDYFEST - SECRET COMEDY NIGHT

  OP EN TENT
  COMEDY, STAND-UP

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sat 26/09

  laatste tickets

  DIRK. + Heisa

  OP EN TENT
  INDIEROCK / POWERROCK

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sat 26/09

  tickets

  MIDWESTCOMEDYFEST - ZOE BIZOE

  OP EN TENT
  COMEDY, BURLESQUE

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 27/09

  tickets

  MENEER BEER & DE WOESTE WOLVEN

  OP EN TENT
  FAMILIETHEATER

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 27/09

  tickets

  TAXIWARS

  OP EN TENT
  JAZZ MEETS ROCK

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Fri 02/10

  uitverkocht

  GOLDBAND (nl) + Willy Organ

  OP EN TENT
  SMARTLAP DISCO, LEVENSLIED

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sat 03/10

  tickets

  SOIRRéE DéCOLLETéE - VROUWEN ZINGEN DRS P.

  OP EN TENT
  MUZIKAAL EERBETOON

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 04/10

  tickets

  STEF KAMIL CARLENS

  OP EN TENT
  SINGER-SONGWRITER

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Wed 28/10

  tickets

  NIKLAS PASCHBURG (de) + Mirek Coutigny (NIEUWE DATUM)

  NEO-KLASSIEK, PIANO, AMBIENT
  I.S.M. KAAP

  KAAP/ VRIJSTAAT O. - OOSTENDE

 • Sun 01/11

  tickets

  OLD TIME RELIJUN (us) (NIEUWE DATUM)

  Avant-garde garage blues
  Denk Beefheart, Jon Spencer, ...

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 20/11

  tickets

  CASSELS (uk) + Kookaburra (NIEUWE DATUM)

  Narrow Seas
  Punk, postpunk

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 27/11

  tickets

  6DE ZWERVER MUZIEKQUIZ (NIEUWE DATUM)

  70 JAAR POPGESCHIEDENIS
  IN MINSTENS EVENVEEL VRAGEN

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 05/12

  tickets

  DIE VERDAMMTE SPIELEREI

  TRY-OUT SENOIRIE DE SPIELEREI
  COMEDY

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 03/02

  tickets

  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS (us) (NIEUWE DATUM)

  ROOTSROCK, AMERICANA
  EXCLUSIEVE CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 23/04

  tickets

  ANA POPOVIC (us) (NIEUWE DATUM)

  Leading Lady van de hedendaagse blues

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 15/05

  tickets

  ANNA BURCH (us) + support (NIEUWE DATUM)

  INDIEPOP, ALTROCK
  VOOR FANS VAN ANGEL OLSEN & COURTNEY BARNETT

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 16/05

  tickets

  CHRISTOPHER PAUL STELLING (us) (NIEUWE DATUM)

  Singer-songwriter | Cd-voorstelling
  Produced by Ben Harper

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 01/10

  tickets

  AMERICAN AQUARIUM (us) (nieuwe datum)

  AMERICANA, ALT. COUNTRY

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/10

  tickets

  DONAVON FRANKENREITER (us) + support (nieuwe datum)

  SURF, SINGER-SONG, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

DAMUSIC OVER LL: WELGEMIKTE KWALITEIT EN EEN NEUS VOOR TALENT-AAN-DE-VOORAVOND-VAN-DE-DOORBRAAK

16/09/2019

DAMUSIC OVER LL: WELGEMIKTE KWALITEIT EN EEN NEUS VOOR TALENT-AAN-DE-VOORAVOND-VAN-DE-DOORBRAAK

"Grote fans van Vanessa Williams zijn we nooit geweest,, maar haar Save The Best For Last indachtig trokken we vrijdag naar het sympathiekste festival van het land, netjes verstopt in de plooi tussen zomer en herfst. Op het zomerde nog in Leffinge, maar de muziek deed de bladeren al goesting krijgen om van de boom te vallen. Wat een puike, visionaire programmatie!

Zonder echte toppers op de affiche, maar met welgemikte kwaliteit en een neus voor talent-aan-de-vooravond-van-de-doorbraak, mocht Leffingeleuren op zaterdag zelfs helemaal terecht het bordje “Uitverkocht” bovenhalen. Een hart onder de riem voor andere organisatoren die achter de grote namen moeten vissen. En een groot hart voor de artiesten en het publiek die het erg naar de zin hadden!

Tijdens Leffingeleuren vielen ons enkele idyllische taferelen op die dit festival zo bijzonder maken: moeders die al dansend spelen met hun kind; vrienden die elkaar ontmoeten; gezellige discussies over de bands die de vorige dagen zijn opgetreden,... En dat alles in een gemoedelijke, familiale atmosfeer. Ook de zon tekende present."

Damusic maakte zich ons op voor wederom een fijne ontdekkingsreis waaruit ze bands naar voor schoven!

Lees de volledige verslagen van Damusic via deze links: DAG 1, DAG 2, DAG 3 & DUYSTER LIVE

(Foto's ©Tom Leentjes)BEDOUINE
(foto): De jongedame stond eenzaam op het podium, maar kreeg de zaal muisstil. Met twinkelend gitaargetokkel, gecombineerd met zangpartijen in een weemoedige aankleding deed deze getalenteerde folkzangeres het publiek zichtbaar genieten.

BILL RYDER-JONES: Tien songs lang genoten we van zijn onderschat songschrijverstalent (zie ook vroegere band The Coral, waarvan hij elf jaar later blijkbaar nog altijd de gitaarriem gebruikt). Hij was oprecht gelukkig dat hij in Leffinge mocht staan. Wij waren dat ook.

CIVIC: Vanaf de eerste tot de laatste noot bleef het tempo hoog en deelde de band mokerslagen uit. Lekker Knallen!

CHARLOTTE ADIGERY: We zagen een artieste die zowel vocaal als qua uitstraling je hart beroerde en meteen ook op de dansheupen werkte. En daar kan nooit iets mis mee zijn. Wat een talent!

CROWS: De opgefokte postpunk herleidde die andere hype Fontaines D.C. tot ideale schoonzonen. Hoe meer de set verderraasde, hoe meer ledematen we te geef hadden. We houden alvast in de gaten wanneer Crows in het najaar nog eens een Belgische zaal aandoet!

DE STAAT: Hier reageerde het publiek aanvankelijk iets statischer, maar uiteindelijk zou ook De Zwerver volledig overstag gaan. Frontman Torre Florim was zijn charismatische zelf. Geen festival blijft ongevoelig voor De Staat. Waarvoor hulde.MARTHA DA’RO (foto): We hoorden enkel de twee laatste nummers. Maar dat was ruimschoots voldoende om ons een eerste moment van ontroering te bezorgen. Artieste om in het oog te houden.

MOONEYE: De bijzondere stem van Michiel Libberecht raakte al meerdere snaren, maar eens alle instrumenten samensmolten, ontstond een orkaanuitbarsting die ons met verstomming sloeg.Het moge duidelijk zijn: Mooneye zou wel eens een gouden toekomst te wachten kunnen staan.

MYSTIC BRAVES: Surfrock een nieuwe invulling gegeven door de laidback aanpak en bijhorende aankleding te combineren met dansbare songs, die stil staan moeilijk maakten. Naar het einde van de set werden alle registers opengetrokken met een ontketend publiek als resultaat.

PEAKING LIGHTS: Peaking Lights gaf het elektronisch vernuft een dreigende ondertoon mee. Dat niet iedereen zich hier kon in vinden, is begrijpelijk. Wij genoten echter met volle teugen.

PENUS: De Antwerpse band doet duidelijk niet aan compromissen sluiten en verpulverde kort maar krachtig de huisraad van het café.

PEUK: De manier waarop Peuk zich op Dieduwaen Hangman gooide, doet ons vermoeden dat we nog lang niet van Peuk af zijn.

PILE: Na het geweldige Pigeon Song wilden we vooral buiten naar adem gaan happen, maar dat zou zonde geweest zijn van die laatste drie songs waar ze nog doorraasden.

PINK ROOM: Afsluiten met een feestje? Alvast eentje, dat ervoor zorgde dat de muren rond het café op barsten stond.  Een beter einde van Leffingeleuren 2019 konden we ons niet dromen.

SATANIQUE SAMBA TRIO: De Braziliaanse muziek was de extra kers op de taart, die smaakte naar meer.

SCOTT YODER: Het was duidelijk de bedoeling een soort van feeststemming te creëren zonder te veel remmingen. Lachen en dansen was de opdracht en daarin slaagde Scott Yoder schijnbaar moeiteloos.

SQUID: De Britse hype uit Brighton stelde niet teleur. Drie kwartier lang zette het vijftal ons op het verkeerde been. We kregen haast meer tempowisselingen en onverwachte wendingen (Houseplants!) dan bij die andere Britse hype Black Midi. Intussen was ook Peuk vooraan het podium beland om “na het werk” compleet loos te gaan op Squid… En terecht!

THE BLINDERS (foto): Het charisma van frontman Thomas Haywood en de soms dreigende opbouw van de songs, maakten de show in Leffinge best wel tot een puik optreden. Een band die we binnenkort wellicht in grotere zalen terugzien.

THE GERMANS: De bijdrage van Charlotte Adigéry voor William mag je beschouwen als één van de hoogtepunten, maar eigenlijk was heel dit concert een onaardse ervaring. De bonte en kleurrijke wereld van The Germans is er dan ook één waaruit je niet meer wil of kan ontsnappen.

THE MYSTERY LIGHTS: Dit is het soort muziek dat aan je ribbenkast blijft kleven. Laat dat nu net zijn waarvoor wij graag uit de luie zetel komen.

TRASH KIT: De temperatuur steeg dan ook naar een kookpunt. Geluidsmuren afbreken doet Trash Kit niet, maar de scherpe kantjes van de postpunk combineren met Afrikaans getinte klanken, die aanvoelen als een voodoo trip, dat was het handelsmerk.Zie ook: