• Sat 26/09

  tickets

  MIDWESTCOMEDYFEST - ZOE BIZOE

  OP EN TENT
  COMEDY, BURLESQUE

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 27/09

  tickets

  MENEER BEER & DE WOESTE WOLVEN

  OP EN TENT
  FAMILIETHEATER

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 27/09

  tickets

  TAXIWARS

  OP EN TENT
  JAZZ MEETS ROCK

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Fri 02/10

  uitverkocht

  GOLDBAND (nl) + Willy Organ

  OP EN TENT
  SMARTLAP DISCO, LEVENSLIED

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sat 03/10

  tickets

  SOIRRéE DéCOLLETéE - VROUWEN ZINGEN DRS P.

  OP EN TENT
  MUZIKAAL EERBETOON

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 04/10

  laatste tickets

  DIRK. + Heisa (NIEUWE DATUM)

  OP EN TENT
  INDIEROCK / POWERROCK

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 04/10

  tickets

  STEF KAMIL CARLENS

  OP EN TENT
  SINGER-SONGWRITER

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Wed 28/10

  tickets

  NIKLAS PASCHBURG (de) + Mirek Coutigny (NIEUWE DATUM)

  NEO-KLASSIEK, PIANO, AMBIENT
  I.S.M. KAAP

  KAAP/ VRIJSTAAT O. - OOSTENDE

 • Sun 01/11

  tickets

  OLD TIME RELIJUN (us) (NIEUWE DATUM)

  Avant-garde garage blues
  Denk Beefheart, Jon Spencer, ...

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 20/11

  tickets

  CASSELS (uk) + Kookaburra (NIEUWE DATUM)

  Narrow Seas
  Punk, postpunk

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 27/11

  tickets

  6DE ZWERVER MUZIEKQUIZ (NIEUWE DATUM)

  70 JAAR POPGESCHIEDENIS
  IN MINSTENS EVENVEEL VRAGEN

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 05/12

  tickets

  DIE VERDAMMTE SPIELEREI

  TRY-OUT SENOIRIE DE SPIELEREI
  COMEDY

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 03/02

  tickets

  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS (us) (NIEUWE DATUM)

  ROOTSROCK, AMERICANA
  EXCLUSIEVE CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 23/04

  tickets

  ANA POPOVIC (us) (NIEUWE DATUM)

  Leading Lady van de hedendaagse blues

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 15/05

  tickets

  ANNA BURCH (us) + support (NIEUWE DATUM)

  INDIEPOP, ALTROCK
  VOOR FANS VAN ANGEL OLSEN & COURTNEY BARNETT

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 16/05

  tickets

  CHRISTOPHER PAUL STELLING (us) (NIEUWE DATUM)

  Singer-songwriter | Cd-voorstelling
  Produced by Ben Harper

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 01/10

  tickets

  AMERICAN AQUARIUM (us) (nieuwe datum)

  AMERICANA, ALT. COUNTRY

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/10

  tickets

  DONAVON FRANKENREITER (us) + support (nieuwe datum)

  SURF, SINGER-SONG, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Sun 15/09/2019   13:59

LEFFINGELEUREN 2019

DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

LEFFINGE

Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar een doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader. Sinds de make-over in 2015 focust het festival zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen

LINE-UP LEFFINGELEUREN 2019:

Vrijdag: 

RAKETKANON - THE SOFT MOON - LUST FOR YOUTH
THE WARLOCKS - SQUID - YIN YIN - PILE - NEW CANDYS
PEUK - JACOBIN - BRLRS - HIGKICK WIZZARD 
PINGWING SOUNDSYSTEM

Zaterdag:

BRUTUS - CHARLOTTE ADIGERY - STEVE GUNN
MARISSA NADLER - MYSTIC BRAVES - BILL RYDER-JONES
PEAKING LIGHTS - THE GERMANS - RIZAN SAID - CROWS
THE BLINDERS - CONJUNTO PAPA UPA - SATANIQUE SAMBA TRIO
SUSOBRINO - VALLEY MAKER - DJ ST. PAUL -  MARTHA DA'RO
MOLLY SARLE - GRAVELROAD - WILLY ORGAN - MIREK COUTIGNY

Zondag:

WHISPERING SONS - THE MYSTERY LIGHTS - DE STAAT
BEDOUINE - MOONEYE - FRANKIE & THE WITCH FINGERS
NIKLAS PASCHBURG - GARRET T. CAPPS - SCOTT YODER
CIVIC - TRASH KIT - JORDAN MACKAMPA - PINK ROOM 
PENUS - COOKIES & TYLER

WHISPERING SONS

Het zijn de vaak de Rock Rally Winnaars die langst wachten om hun debuut uit te brengen die het het verst schoppen. Whispering Sons deed er dus niet slecht aan om ruim drie jaar te wachten om hun fenomenale debuut ‘Image’ op de wereld los te laten. Vervolgens scoorden ze radiohits bij de vleet en verkochten ze zaal na zaal uit, best uniek voor een band die vaak als new wave band wordt weggezet.

De unieke podiumpresence van frontvrouw Fenne Kuppens draagt hier ongetwijfeld toe bij en zolang ze straffe concerten blijven neerzetten zoals afgelopen weekend op het hoofdpodium van Rock Werchter blijft de sky the limit.

DE STAAT

De Nederlandse rockband De Staat had al een paar albums uit toen ze in 2015 met een fenomenale clip de wereld verbaasden. In de clip van ‘Witch Doctor’ zie je een kolkende mensenmassa en het is nog altijd de aanleiding om tijdens elke optreden een enorme cirlcepit te doen ontstaan.

In januari bracht de eigenzinnige band rond zanger Torre Florim zijn zesde album uit, gevolgd door een Europese tour die hen ook in ons land uitverkochte shows bezorgde. Deze zomer stonden ze op het hoofdpodium van Werchter. Op Down The Rabbit Hole headlinen ze nà dEUS en op Lowlands vervangen ze The Prodigy.

THE MYSTERY LIGHTS

Op 10 mei komt ‘Too Much Tension’, de tweede plaat van THE MYSTERY LIGHTS uit. Dat de garagerockband uit Californië zijn platen uitbrengt op Wick Records, een sublabel van Daptone Records (Charles Bradley) is geen toeval.

The Mystery Lights mag dan duidelijk een rock ’n roll band zijn, de gelijkenissen met de retro soulbands op Daptone zijn er wel degelijk, gaande van de analoge opnames tot het authentieke songschrijverschap.

Op de nieuwe plaat laten ze ook andere invloeden toe, onvermijdelijk te linken aan hun nieuwe thuisstad New York. De echo’s van Suidicide en Television, in combinatie met hun broeierige Californische sixties-sound zal ongetwijfeld vonken geven.

MOONEYE

We zijn bijzonder trots om deze West-Vlaamse band op ons podium te zetten. Het vijftal rond Michiel Libberecht die daarvoor als Mickey Doyle op het podium stapte, bracht eind vorig jaar een eerste EP uit en schopte het begin dit jaar tot laureaat van De Nieuwe Lichting.

Als Mickey Doyle stond hij al op onze Buskerstage en in het verleden was de band ook 'Artist In Residence' van Wilde Westen/De Kreun (Kortrijk).

Op de EP staan vijf kraakheldere songs met als kloppend hart de rijke arrangementen, heerlijke melodieën en Michiels schitterende stemgeluid. Denk aan Kurt Vile, Roy Orbison en Kevin Morby.

BEDOUINE

BEDOUINE, de nom de plume van Azniv Korkejian, heeft Armeense en Syrische roots maar ze groeide op in Saoedi-Arabië en de VS.

Ze opereert hoofdzakelijk vanuit LA hoewel ze ook heel veel reist om inspiratie op te doen voor haar muziek. Die muziek klinkt tijdloos, als in ‘klassieke sixties en seventies folk’, die voornamelijk doet denken aan grote voorbeelden als Joan Baez, Nick Drake, Vashti Bunyan,…

Haar tweede plaat ‘Birdsongs Of A Killjoy’ komt op 21 juni uit.

NIKLAS PASCHBURG

Een buitenbeentje op onze affiche is Niklas Paschburg, een 24-jarige Duitse pianist die voor de opnames van zijn eerste plaat ‘Oceanic’ naar de Baltische Zee trok, een plaats waar hij als kind vaak geweest was.

Naast de water en de natuur tout court waren neoklassieke collega’s als Nils Frahm, Ólafur Arnalds en Hauschka een grote inspiratie bron. Zijn muziek schommelt tussen neoklassiek, ambient en elektronische muziek.

Denk aan Bonobo, Kiasmos en John Hopkins maar evengoed aan Bon Iver.

FRANKIE & THE WITCH FINGERS

Quartet uit LA dat met ‘ZAM’ al zijn vijfde plaat uitbrengt in evenveel jaren. ‘Psychedelic Flower Power’ zouden ze het zelf noemen. Doe er maar een flinke hap acid bovenop. Muzikaal valt de verwantschap met Ty Segal, Meatbodies, Oh Sees, King Gizzard en L.A. Witch niet te ontkennen. Frankie & The Witch Fingers brengt een heerlijk groovende mix van garagerock, krautrock en psychedelica rechtstreeks vanuit het mekka van het genre.

Sly and The Family Stone zou weleens van grote invloed kunnen geweest zijn op deze topplaat.

GARRETT T. CAPPS

In augustus komt er een nieuw album uit van deze cowboy uit San Antonio, Texas, maar voorlopig is het nog "In the Shadows (Again)” uit 2017 die bij ons op repeat staat.

Een fenomenale ontdekking deze Garret T. Capps, een man die de herinnering aan Gram Parsons en Townes Van Zandt levendig houdt en die koppelt aan de erfenis van stadsgenoot Doug Sahm.

Country en americana voor fans van Daniel Romano en Steve Earl.

TRASH KIT

Postpunk-band uit Calgary, Canada rond zanger en drummer Zach Choy. Crack Cloud is van oorsprong een multi-media collectief met als rode draad hun gezamenlijke strijd tegen verslavingen en mentale problemen. Momenteel bestaat de band uit zeven leden maar dat zal niet noodzakelijk zo blijven.

Wat wel zeker is, hun aan Devo, Fela Kuti, Talking Heads en Gang Of Four schatplichtige postpunk is altijd spannend en tegendraads. Dit, in combinatie met een aan vroege hiphop en politiek punkbands als Crass en Chumbawamba ontleende esthetiek maakt van de band een krachtig statement.

JORDAN MACKAMPA

MOLLY SARLÉ is één derde van het close harmony folk-trio Mountain Man en ze toerde vorig jaar nog de wereld rond in de band van Feist.

Haar sublieme debuutsingle ‘Human’ verscheen in januari en later dit jaar volgt haar eerste solo album. Met invloeden die variëren tussen de klassieke Westcoast pop en de Appalachian folk creëert ze tijdloze, authentieke american folksongs.

Geschikt voor fans van Joni Mitchell, Karen Dalton…

SCOTT YODER

De voormalige frontman van The Pharmacy, één van de vroege Burger Records garagerock bands, is terug met een solo-project en nu al zijn tweede plaat ‘A Fool Aloof’.

Zijn fascinatie voor het buitenaardse en zin voor theatraliteit maakt van hem een unieke performer die wat doet denken aan Bowie en Nicholas Allbrook (Pond).

Zijn uitmuntende songs gedijen perfect op een bedje van pop, glam en psych.

CIVIC

Na de sensationele doortocht van Amyl and The Sniffers vorig jaar kijken we nu al reikhalzend uit naar die andere Australische punkrockers van Civic. Eveneens afkomstig uit Melbourne waar er momenteel een ruime scene van bands is die hun oude hardcore roots verruimen met hardrock invloeden.

Het resultaat is compromisloze rock ’n roll met invloeden van The Dead Boys, The Saints en onvermijdelijk, Cosmic Psychos en AC/DC. Check in afwachting alvast hun EP ‘New Vietnam’.

PINK ROOM

N0v3l komt uit dezelfde scene als Crack Cloud en deelt een paar leden met die band. Postpunk, funk, new-wave, New York no-wave en de Madchester scene zijn de invloeden, messcherpe riffs en heerlijke disco-grooves zijn het resultaat op hun eerste EP ‘Novel'.

Denk The Rapture, Devo, Joy Division, The Contortions, Parquet Courts,…

PENUS

De Antwerpse inzending van dit jaar komt er in de vorm van de sensationele psychedelische punkband PENUS. In september brengen ze hun eerste 7" uit up Dennis Tyfus' Ultra Eczema en tegen het einde van de zomer komt er ook een videoclip uit ter voorstelling van een nieuwe song ' Faisal’. Eén vande bandleden is Martha Maieu (Blackie & The Oohoos) die vorig jaar nog met Flying Horseman op LL speelde.

COOKIES & TYLER

Tyler (Tricky & Tyler) en Cookies (Wine & Cookies) zorgen voor de gedroomde afterparty van het festival!

Werkelijk niemand kan blijven stilstaan op hun uitgelaten mix van pop, rock, electro, house, ...


SHAREVideo

Zie ook:

Aanraders:

Eerder in De Zwerver: