• Sat 05/12

  afgelast

  DIE VERDAMMTE SPIELEREI

  TRY-OUT SENOIRIE DE SPIELEREI
  COMEDY

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 12/12

  uitgesteld

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL (EXTRA CONCERT)

  HET LEGENDARISCHE RADIOPROGRAMMA SLUIT HUN RENTRÉE AF.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 12/12

  uitgesteld

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL

  Het legendarische radioprogramma sluit hun rentrée af.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 31/01

  tickets

  STEF KAMIL CARLENS | MIDDAGSHOW (NIEUWE DATUM)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 31/01

  uitverkocht

  STEF KAMIL CARLENS | AVONDSHOW (NIEUWE DATUM)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 23/04

  tickets

  ANA POPOVIC (us) (NIEUWE DATUM)

  Leading Lady van de hedendaagse blues

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 15/05

  tickets

  ANNA BURCH (us) + support (NIEUWE DATUM)

  INDIEPOP, ALTROCK
  VOOR FANS VAN ANGEL OLSEN & COURTNEY BARNETT

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 16/05

  tickets

  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS (us) + CHRISTOPHER PAUL STELLING (us)

  Double Bill
  Roots, Americana, Folk

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 04/06

  tickets

  GARRETT T. CAPPS (us) + Dj Willie (nieuwe datum)

  COUNTRY, AMERICANA

 • Fri 01/10

  tickets

  AMERICAN AQUARIUM (us) (nieuwe datum)

  AMERICANA, ALT. COUNTRY

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/10

  tickets

  DONAVON FRANKENREITER (us) + support (nieuwe datum)

  SURF, SINGER-SONG, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Fri 14/09/2018   19:30

LEFFINGELEUREN 2018

DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

LEFFINGE

Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar een doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader

Sinds de make-over in 2015 focust het festival zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen. 

WEBSITE: WWW.LEFFINGELEURENFESTIVAL.BE 

ICEAGE (Zaal De Zwerver)

ICEAGE komt op vrijdag het kot op stelten zetten. De Deense punks rond Elias Bender Rønnenfelt brengen op 4 mei hun vierde plaat ‘Beyondless’ uit. Ze brachten al sterke singles als ‘Catch It’ en ‘Pain Killer (feat. Sky Ferreira)’ uit waardoor de verwachtingen hoog gespannen zijn. Iceage werd in 2008 opgericht toen de bandleden gemiddeld 17 jaar waren.

Eigenzinnige postpunk met een scheurende sax en viool en een frontman die wel het neefje lijkt van Julian Cassablancas, dezelfde looks en bakken talent, en die pose die soms doet denken dat het hen allemaal niets kan schelen.

A PLACE TO BURY STRANGERS (Zaal De Zwerver)

A Place To Bury Strangers uit Brooklyn draagt al sinds hun debuut uit 2007 de geuzennaam ‘luidste band van New York’ met zich mee.

Voor de opnames van hun vijfde plaat ‘Pinned’ voegden stichtende leden Oliver Ackermann and Dion Lunadon Lia Simone Braswell aan de band toe (drum, zang). Allmusic sprak van  “post-apocalyptic surf music”, wij houden het op donkere postpunk met invloeden van shoegaze, new wave en industrial. Later deze maand verschijnt er een remix-album.

Luminous Dash na het concert in Trix in april: "A Place To Bury Strangers heeft in de Trix met een stormachtige performance een visitekaartje afgeleverd om u tegen te zeggen."

AMMAR 808 (Zaal De Zwerver)

Soms word deze band ook The Maghreb United genoemd en met leden uit Tunesië, Marokko en Algerije is dat nog logisch ook. Ammar 808 is eigenlijk Sofyann Ben Youssef, een Tunesiër die 10 jaar geleden in Brussel aanspoelde en die zijn muzikale achtergrond naar een Roland 808 wist te vertalen. Je raadt het al, er mag gedanst worden!

Met fenomenale stemmen, knappe visuals, eerder genoemde beats en vooral raadselachtige instrumenten als gasba, zukra en guembri weet deze band iets uniek neer te zetten dat vanaf juni ook op plaat is te verkrijgen.

Humo: “Ammar 808 zette de AB Box op de rand van ontploffen.”

LUMERIANS (Zaal De Zwerver)

Spacerock uit de San Francisco Bay Area since 2006.

Begin september brengt Lumerinas een nieuwe plaat uit. Voornaamste invloeden zijn vrij uiteenlopend, Sonic Youth, Krautrock-bands als Can en Neu, psychedelica uit de sixties…

De band toerde met My Bloody Valentine, deelde het podium met Butthole Surfers en speelde een memorabel concert op Roadburn’s Afterburner.

De bekendste afsplitsing van Lumerians is The Soft Moon.

MICHAEL MIDNIGHT (Zaal De Zwerver)

Michael Midnight is als één helft van Ed&Kim en The Whatevers, gepokt en gemazzeld in alles wat electronisch en dansbaar is.

Naast zijn nachtleven als DJ is hij ook nog werkzaam voor Studio Brussel en Pukkelpop.

Voor deze speciale Leffingeleuren set zal hij zich laten inspireren door twee van zijn favoriete bands van het moment, die toevallig die dag op ons podium staan: Ammar 808 en The Mauskovic Dance Band. Verwacht je aan een eigenzinnige set met muziek uit de vier windstreken.

PUBLIC PSYCHE (Zaal De Zwerver)

Ook toen ze nog Rape Blossoms heetten stonden ze al op onze longlist, maar nu de band als Public Psyche door het leven gaat en met 'No New Violence' een derde album uitbracht is het eindelijk zover.

Postpunk in een dubby, lofi sfeer, dwingend, beklemmend, hypnotiserend. Vrienden van A Place To Bury Strangers bovendien, met wie ze al vaak het podium deelden, in binnen- en vooral ook buitenland.

WHY? (Kapel)

Viertal uit Cincinnati rond de charismatische frontman Yoni Wolf, tevens zanger en multi-instrumentalist.

Why? opereert sinds 2004 op de grens tussen alternatieve hiphop en indierock waardoor ze een vrij unieke stijl wisten te ontwikkelen die hen al 5 platen en een langs stroom EP’s oplevert.

Doet wat denken aan vroege Beck, Soul Coughing, Subtle, Modest Mouse,…

SONS (Kapel)

Deze zomer zal je niet om Sons heen kunnen. 

Hun nieuwe single 'Tube Spit' heerst over de airwaves en hun tour kan je gerust never ending noemen. 4 jonge heren uit Melsele die met een mix van overstuurde fuzz gitaren, pompende bas en knallende drums harde psychedelische garagepunk brengen.

Ze schopten het recent tot winnaar van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel, het platform dat o.a. ook al Tamino en Equal Idiots lanceerde.

Denk aan The Hives of Ty Segall.

THE MAUSKOVIC DANCE BAND (Kapel)

Het persoonlijke geesteskind van Nicoals Mauskovic die we kennen als drummer bij Jacco Gardner, Altin Gun en W.I.T.C.H.

Bij The Mauskovic Dance Band mengen ze Afrikaanse ritmes met cumbia, no wave en spacedisco. Verwacht je aan een offensief van conga’s en timbales al gebruiken ze ook oude synths en drumcomputers.

HER'S (Kapel)

Dit olijke duo had eerder dit jaar de eer om ons gloednieuw concept 'Narrow Seas' af te trappen. Met de nodige ironie omschrijven ze zich als een "International supersonic spectral wave Liverpool band."

Stephen Fitzpatrick and Audun Laading, die elkaar kennen van op Sir Paul McCartney's Liverpool Institute for Performing Arts, brengen dromerige, zeer onderhoudende jingle jangle pop die schatplichtig is aan Beach Fossils, Mac DeMarco en Ariel Pink.

Na een eerste collectie van vroege opnames verschijnt op 24 augustus hun echte debuut, 'Invitation to Her’s'.

DONNY BENET (Café De zwerver)

Donny Benét groeide op in Sydney (in de kliek van o.a. Kirin J Callinan) waar hij op jonge leeftijd accordeon en bass leerde spelen van zijn vader Antonio Giacomelli Benét, zelf een beroepsmuzikant in een disco band.

Belangrijke invloeden zijn Tom Jones, Giorgio Moroder en Jan Hammer, bekend van de Miami Vice soundtrack. Het resultaat is een behoorlijk scheve mix van italodisco met 70ies en 80ies synthpop, waar nodig voorzien van een langgerekte saxsolo en de nodige tongue-in cheek humor.

Vier platen met vaak steengoede songs heeft de man intussen, 'Weekend at Donny’s' en 'The Don' zijn de recentste.

THE OSCILLATION (Café De Zwerver)

Deze londense spacerockband rond Demian Castellano bracht eerder dit jaar een EP uit die nogal afweek van wat we gewend zijn van hen.

Luminous Dash omschreef het als “twee stukken van twintig minuten die trippen als Plastikman, The Orb of Ozric Tentacles.“

In september komt er alweer een nieuw full album uit dat een terugkeert inluidt naar hun klassieke, psychedelische krautrock met zware fuzzgitaren.

BOYTOY (Café De Zwerver)

Met 'Night Leaf’ brachten de vier New Yorkse dames van Boytoy dit voorjaar hun tweede LP uit.

De muziek van Boytoy bevindt zich ergens tussen die van sixties girlgroups, 90ies indierock en de huidige surf & garage golf uit Californië.

Ze delen niet toevallig een bassiste met La Luz en de producer van hun laatste plaat verdiende eerder al zijn sporen bij The Growlers en Allah-Las. Live durven ze al eens een tandje bijsteken.


SHAREVideo

Aanraders: