• Wed 28/10

  uitgesteld

  NIKLAS PASCHBURG (de) + Mirek Coutigny (NIEUWE LOCATIE)

  NEO-KLASSIEK, PIANO, AMBIENT
  I.S.M. KAAP

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 01/11

  tickets

  OLD TIME RELIJUN (us) (UITGESTELD NAAR 2021)

  Avant-garde garage blues
  Denk Beefheart, Jon Spencer, ...

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 20/11

  tickets

  CASSELS (uk) + Kookaburra (UITGESTELD NAAR 2021)

  Narrow Seas
  Punk, postpunk

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 27/11

  laatste tickets

  6DE ZWERVER MUZIEKQUIZ (NIEUWE DATUM)

  70 JAAR POPGESCHIEDENIS PASSEERT DE REVUE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 02/12

  tickets

  THE BYSON FAMILY (sc)

  NIEUWE BAND ROND FRONTMAN VAN THE TEMPERANCE MOVEMENT

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 05/12

  laatste tickets

  DIE VERDAMMTE SPIELEREI

  TRY-OUT SENOIRIE DE SPIELEREI
  COMEDY

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 12/12

  tickets

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL (EXTRA CONCERT)

  HET LEGENDARISCHE RADIOPROGRAMMA SLUIT HUN RENTRÉE AF.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 12/12

  laatste tickets

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL

  Het legendarische radioprogramma sluit hun rentrée af.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 31/01

  tickets

  STEF KAMIL CARLENS | MIDDAGSHOW (NIEUWE DATUM)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 31/01

  uitverkocht

  STEF KAMIL CARLENS | AVONDSHOW (NIEUWE DATUM)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 23/04

  tickets

  ANA POPOVIC (us) (NIEUWE DATUM)

  Leading Lady van de hedendaagse blues

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 15/05

  tickets

  ANNA BURCH (us) + support (NIEUWE DATUM)

  INDIEPOP, ALTROCK
  VOOR FANS VAN ANGEL OLSEN & COURTNEY BARNETT

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 16/05

  tickets

  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS (us) + CHRISTOPHER PAUL STELLING (us)

  Double Bill
  Roots, Americana, Folk

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 04/06

  tickets

  GARRETT T. CAPPS (us) + Dj Willie (nieuwe datum)

  COUNTRY, AMERICANA

 • Fri 01/10

  tickets

  AMERICAN AQUARIUM (us) (nieuwe datum)

  AMERICANA, ALT. COUNTRY

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/10

  tickets

  DONAVON FRANKENREITER (us) + support (nieuwe datum)

  SURF, SINGER-SONG, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Sun 10/09/2017   14:00

LEFFINGELEUREN 2017

THREE DAYS OF MUSIC, ART & FOOD

Concerttent I Markt I Zaal De Zwerver LEFFINGE

Na de geslaagde make-over van 2015 wordt het ingeslagen pad resoluut verder bewandeld. Er zal veel ruimte zijn voor jong en lokaal talent maar ook voor interessante en gewaagde buitenlandse artiesten

WWW.LEFFINGELEURENFESTIVAL.BE

TJENS MATIC

Zijn eerste show in Brussel verkocht hij naar eigen zeggen in 6 seconden uit. Om maar te zeggen, er zijn naast ons nog mensen die benieuwd zijn naar Arno zijn nieuwe project, Tjens Matic.

Arno met drie rockende muzikanten (gitaar-bass-drum) en ze spelen het forsere materiaal uit zijn beginjaren, de songs van Tjens Couter en T.C.Matic. Back to the roots dus, en ontdaan van alle ballast. Een beetje zoals dit festival m.a.w.

STEF KAMIL CARLENS

Na alle disco, film, theater en Afrikaanse uitspattingen heeft hij een echte, intimistische solo-plaat gemaakt die weer teruggrijpt naar de begindagen van zijn solo-werk. ‘Stuck In The Status Quo’, een sobere plaat vol prachtige, rootsy songs, die hij live ook brengt met een opvallende band, met bass, percussie, harp en toetsen.

Daarbij staan de prachtige harmonieën en zijn inventieve gitaarspel centraal.

COSMONAUTS

Californische garagerockers die eerder al eens ons café teisterden. Toen het viertal werd opgericht was het met de bedoeling de invloed van hun helden, The Velvet Underground, Sonic Youth en Spacemen 3 te verwerken in zwaar overstuurde drone-achtige spacerock.

Op hun nieuwe plaat 'A-OK' hoor je ontegensprekelijk echo’s van Jesus and Mary Chain of Madchester-invloeden wat resulteert in een toegankelijke plaat. Nog steed op Burger Records, dat wel!

DYLAN LEBLANC

Toen Dylan Leblanc twintig jaar was debuteerde hij met ‘Paupers Field’ , een plaat die van Pitchfork het etiket ‘gloom-and-doom Americana’ meekreeg. Dit wonderkind groeide op met een countrymuzikant als vader in een plaatsje dat Muscle Shoals, Alabama heet. Dan heb je wat voorsprong natuurlijk.

Hij kreeg al meteen de hulp van Emmylou Harris op zijn debuut en deelde later het podium met Lucinda Williams, The Civil Wars, Calexico, Bruce Springsteen, The Drive By Truckers en Alabama Shakes. Zijn derde plaat‚Cautionary Tale’ dateert van januari 2016.

BLACK FLOWER

Deze Gents/Antwerpse band is zeker één van de interessantste uit de huidige Belgische jazz-lichting, al klinkt die term wat beperkend voor wat dit vijftal rond saxofonist/componist Nathan Daems uit hun instrumenten weet te toveren.

De Ethio jazz van Mulatu Astatke is zonder meer een grote inspiratiebron, maar ook afrobeat, dub en oosterse invloeden kleuren de muziek die op hun tweede plaat 'Artifacts' schitterend vereeuwigd werd. Extreem goeie live-band.

JOAN SHELLEY

De titelloze, vijfde plaat van Joan Shelley werd geproducet door niemand minder dan Jeff Tweedy (Wilco). Het intimistische werkstuk dat doet denken aan de folk van Linda Thompson en Nick Drake wordt bij de release ervan bejubeld door de vakbladen.

Mojo geeft 4 sterren, Pitchfork 7,6 en ook Jools Holland nodigde haar onlangs uit om een paar songs uit de plaat te brengen. Live komt ze in het gezelschap van gitarist Nathan Salsburg.

COURTNEY MARIE ANDREWS

Courtney Marie Andrews begon songs te schrijven op haar veertiende en zit met ‚Honest Life’ aan haar zesde album, een plaat die ergens het midden houdt tussen folk en country. Rolling Stone plaatste de plaat in de ‚Top 40 Country Albums of 2016’ en Stereogum vergeleek haar met Joni Mitchell. De grote Jools Holland nodigde haar dit voorjaar uit om twee songs te brengen en haar show in de AB was in een mum van tijd uitverkocht.

De nog steeds maar 27-jarige zangeres verkaste indertijd van Phoenix, Arizona naar Seattle waar ze gitaar speelde in Damien Jurado’s band. In totaal speelde ze bij zo’n 40 artiesten gitaar of backing vocals. Maar nu komt ze met haar eigen band haar gloednieuwe plaat voorstellen.

SPIRIT FAMILY REUNION

Deze Brooklynse band speelt naar eigen zeggen “open-door gospel”, ze streven ernaar de afstand tussen band en publiek te minimaliseren en het publiek zoveel mogelijk te laten participeren.

Zingen, dansen, roepen, alles is toegestaan, zoals de gospelkoren in Amerikaanse kerken ook wel doen.

Naast gospel zijn ze beïnvloed door folk, Appalachian music, country, bluegrass,…, instrumenten die de band gebruikt zijn gitaar, banjo, drum, washboard, viool, accordeon, bass en stem.

ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER

Heerlijk indie bandje uit Melbourne dat voorlopig 2 EP’s uit heeft, allebei bejubeld door Pitchfork, de site die meteen ook de beste vergelijking voor de band bovenhaalde: “imagine what Real Estate might sound like after downing a case of Red Bull.”

De naam is naar eigen zeggen een eerbetoon aan de zonnige muziek van bands als Orange Juice, The Go-Betweens en The Feelies, maar muzikale referenties van usual suspects als The Velvets, The Modern Lovers of The Strokes zijn onmiskenbaar. Eind vorig jaar werd de band getekend door het gerenommeerde Amerikaanse label Sub Pop en sinds hun optredens op SXSW 2017 is het voor Rolling Blackouts Coastal Fever razend hard aan het gaan.

CFM

Charles Frances Moothart is een multi-instrumenalist uit de entourage van Ty Segall. Hij speelde al gitaar en drums in diens backingbands en maakt ook al met Ty Segall deel uit van Fuzz en Gøggs. Verder speelt hij samen met Mikal Cronin, ook al bekend van bij Ty Segall en natuurlijk van zijn uitmuntende solo-albums.

In 2016, bracht Moothart zijn solo-debuut ‘Still Life of Citrus and Slime’ uit, dit voorjaar gevolgd door ‘Dichotomy Desaturated’. “Niet erg verwonderlijk is het dat de vele elementen uit Ty Segalls muziek hier ook te horen zijn, het gaat van lofi-pop tot Sabbath riffs, van gararagepunk tot psychedelica,…”

ONCE AND FUTURE BAND

Een buitenbeentje op Castle Face Records, het label van Thee Oh Sees frontman John Dwyer. Geen luide gitaren hier, maar een band bij wie de seventies-invloeden goddelijke proporties aannemen, Pink Floyd, ELO, zelfs Queen,…. met als resultaat een fantastische debuutplaat.

Pas op, het is een serieuze groeiplaat, zo’n motherfucker die pas na tien keer zijn geheimen prijs geeft, een paar halve songs op youtube zullen in dit geval niet volstaan, maar eens je erdoor bent… O la la… Music heaven.

ROBERT JON & THE WRECK

Jonge band die in 2011 ontstond in Zuid-Californië. Ze brengen tijdloze southern rock met invloeden uit country rock, soul en funk. De songs die steevast opgebouwd zijn rond de schitterende harmonieuze samenzang, de piano van Steve Maggiora en de gitaar van frontman Robert Jon Burrison durven al eens de tien minuten grens ruim overstijgen en met songtitels als ‚Blame it on the whiskey’ en ‚The devil is your only friend’ is de toon meteen gezet.

Hun vierde plaat ‚Good Life Pie’ die een jaar geleden uitkwam brengt deze hard working band opnieuw naar Europa om te doen waar ze best in zijn, live spelen. Denk Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, The Black Crowes, The Band,….

MAUGER

Mauger Mortier is een naar Oostende uitgeweken Brusselaar die in het verleden al solo op ons Busker-podium te zien was. Na jaren schaven aan zijn nummers heeft hij een band rond zich verzameld met o.a. Oostendenaar Matthias Debusschere op bas en verder Jan Duthoy en Jakob Nachtergaele, beiden ex-Absynthe Minded. Vorige zomer koos Indiestyle hen als 'band van de maand augustus’, en haalden referenties als Bon Iver of Andrew Bird boven. Heerlijke roots met een fikse portie nostalgie dus. De jongste worp van het viertal is ‚Grace Plays Alone’, een knappe single die niet zou misstaan op pakweg Radio 1.


SHAREVideo

Aanraders:

Eerder in De Zwerver: