• Sat 05/12

  afgelast

  DIE VERDAMMTE SPIELEREI

  TRY-OUT SENOIRIE DE SPIELEREI
  COMEDY

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 12/12

  uitgesteld

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL (EXTRA CONCERT)

  HET LEGENDARISCHE RADIOPROGRAMMA SLUIT HUN RENTRÉE AF.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 12/12

  uitgesteld

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL

  Het legendarische radioprogramma sluit hun rentrée af.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 31/01

  tickets

  STEF KAMIL CARLENS | MIDDAGSHOW (NIEUWE DATUM)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 31/01

  uitverkocht

  STEF KAMIL CARLENS | AVONDSHOW (NIEUWE DATUM)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 23/04

  tickets

  ANA POPOVIC (us) (NIEUWE DATUM)

  Leading Lady van de hedendaagse blues

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 15/05

  tickets

  ANNA BURCH (us) + support (NIEUWE DATUM)

  INDIEPOP, ALTROCK
  VOOR FANS VAN ANGEL OLSEN & COURTNEY BARNETT

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 16/05

  tickets

  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS (us) + CHRISTOPHER PAUL STELLING (us)

  Double Bill
  Roots, Americana, Folk

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 04/06

  tickets

  GARRETT T. CAPPS (us) + Dj Willie (nieuwe datum)

  COUNTRY, AMERICANA

 • Fri 01/10

  tickets

  AMERICAN AQUARIUM (us) (nieuwe datum)

  AMERICANA, ALT. COUNTRY

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/10

  tickets

  DONAVON FRANKENREITER (us) + support (nieuwe datum)

  SURF, SINGER-SONG, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Sun 15/09/2013   15:00

Leffingeleuren 2013

driedaags muziekfestival

Concerttent I Markt I Zaal De Zwerver LEFFINGE

Zoals de voorgaande jaren bestaat de affiche uit een mix van internationale toppers, Belgische headliners, exclusieve CD-voorstellingen, jong en fris talent, underground-helden,…

Alle informatie vind je op http://www.leffingeleurenfestival.be

SEASICK STEVE

SEASICK STEVE komt na zijn memorabele doortocht in 2009 opnieuw naar Leffingeleuren. De veteraan van vele veldslagen is niet alleen een publiekslieveling, ook gereputeerde muzikanten als Jack White (The White Stripes, The Raconteurs) en John Paul Jones (Led Zeppelin) zijn overtuigde fans en deelden al meer dan eens het podium met hem.

Seasick Steve is een Amerikaanse ex-hobo en bluesmuzikant die op zijn nieuwe plaat ‘Hubcap Music’ vooral gebruik maakt van zelfgemaakte gitaren, meestal bestaande uit niet meer dan een bezemsteel en een wieldop of sigarenkist. Vooral live laat Seasick Steve, steeds in het gezelschap van zijn drummer, een onuitwisbare indruk na.

ARNO

Na een alweer uiterst succesvolle, overal uitverkochte, Europese clubtour die Arno ondernam na de release van zijn jongste plaat, de door PJ Harvey’s sidekick John Parish geproducete plaat ‘Future Vintage’, vonden wij het hoogtijd om de ‘Lonesome Zorro’ nog ons in Leffinge uit te nodigen.

In gezelschap van Serge Feys en Mirko Banovic, strijders van vele veldslagen aan de zijde van de ‘Chevalier des Arts et des Lettres’, en nieuwkomers Filip Wauters (gitaar) en Matthijs Vanderleen (slagwerk).

TRIXIE WHITLEY

TRIXIE WHITLEY bracht dit jaar haar debuutplaat ‘Fourth Corner’ uit en overtrof daarmee haar jarenlange status van belofte. De Gents/New Yorkse dochter van Chris Whitley trakteert ons op ‘Fourth Corner’ op een pak soulvolle en doorleefde songs waarbij ze haar jonge leeftijd goed weet te verbergen. Ze speelde het voorbije half jaar onafgebroken met haar band in alle windstreken met als voorlopige hoogtepunt haar ‘homecoming’ concert op Gent Jazz.

BLAUDZUN

‘Heavy Flowers’ is de derde plaat van de Nederlander BLAUDZUN, maar het is de eerste die ook in ons land voor een doorbraak kan zorgen. Centraal figuur in de band is Johannes Sigmond, een multi-instrumentalist met een karakteristieke kop en herkenbare stem. Muzikaal haalt hij de mosterd bij Amerikaanse roots, folk en country, Blaudzun is dan ook uitermate geschikt voor fans van 16 Horsepower of Ray Lamontagne.

Inspiratie voor de groepsnaam werd gehaald bij een onbekende Deense wielrenner. Wielrennen is trouwens de tweede passie van de zanger, hij maakte o.a. een documentaire over zijn favoriete koers De Ronde Van Lombardije.

DEZ MONA

Gregory Frateur en Nicolas Rombouts zijn de creatieve spilfiguren van DEZ MONA. Sinds jaar en dag worden zij bijgestaan door accordeonist Roel Van Camp en drummer Steven Cassiers maar de groep heeft nu voor het eerst ook gitaristen in dienst, met name Sjoerd Bruil (Tim Vanhamel, Sukilove) en multi-instrumentalist Tijs Delbeke (Sir Yes Sir, dEUS). Het resultaat kon je al horen op ‘A Gentleman’s Agreement’, het 
vijfde studioalbum.

De eigenzinnige groep heeft er een strakker en poppier geluid door gekregen, voorzien van de nodige weerhaken en de gekende melodische verfijning. Op het menu staan compactere songs die hun eigenheid en dynamiek bewaren. Sexy en soms dansbaar zonder het mysterie ook maar één moment uit te schakelen. Het leverde Dez Mona veel airplay op met single ‘Suspicion’ maar ook met hun versie van live favoriet ‘Didn’t It Rain’, een traditional die ook op het repertoire stond van Mahalia Jackson.

STRAND OF OAKS

Tim Showalter uit Philadelphia is de man achter Strand Of Oaks, een gezelschap dat in variabele bezettingen opereert, maar altijd garant staat voor schitterende songs in de aloude folk en singer-songwriter traditie, tussen J. Tillman en Bruce Springsteen, tussen Iron & Wine en Neil Young.

De derde en recentste plaat ‘Dark Shores’ brengt hem terug naar de kale sound van zijn debuut, nadat zijn tweede plaat wat meer geëxperimenteer met synths bevatte.

TRICKY & TYLER

After-party met het Leffingse duo dat al vaak bewees het DJ-vak tot in de puntjes te beheersen. Goede mixen, nog betere nummerkeuze en steeds de climax voor ogen houdend.


SHAREZie ook:

Aanraders: