• Wed 28/10

  uitgesteld

  NIKLAS PASCHBURG (de) + Mirek Coutigny (NIEUWE LOCATIE)

  NEO-KLASSIEK, PIANO, AMBIENT
  I.S.M. KAAP

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 01/11

  tickets

  OLD TIME RELIJUN (us) (UITGESTELD NAAR 2021)

  Avant-garde garage blues
  Denk Beefheart, Jon Spencer, ...

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 20/11

  tickets

  CASSELS (uk) + Kookaburra (UITGESTELD NAAR 2021)

  Narrow Seas
  Punk, postpunk

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 27/11

  laatste tickets

  6DE ZWERVER MUZIEKQUIZ (NIEUWE DATUM)

  70 JAAR POPGESCHIEDENIS PASSEERT DE REVUE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 02/12

  tickets

  THE BYSON FAMILY (sc)

  NIEUWE BAND ROND FRONTMAN VAN THE TEMPERANCE MOVEMENT

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 05/12

  laatste tickets

  DIE VERDAMMTE SPIELEREI

  TRY-OUT SENOIRIE DE SPIELEREI
  COMEDY

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 12/12

  tickets

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL (EXTRA CONCERT)

  HET LEGENDARISCHE RADIOPROGRAMMA SLUIT HUN RENTRÉE AF.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 12/12

  laatste tickets

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL

  Het legendarische radioprogramma sluit hun rentrée af.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 31/01

  tickets

  STEF KAMIL CARLENS | MIDDAGSHOW (NIEUWE DATUM)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 31/01

  uitverkocht

  STEF KAMIL CARLENS | AVONDSHOW (NIEUWE DATUM)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 23/04

  tickets

  ANA POPOVIC (us) (NIEUWE DATUM)

  Leading Lady van de hedendaagse blues

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 15/05

  tickets

  ANNA BURCH (us) + support (NIEUWE DATUM)

  INDIEPOP, ALTROCK
  VOOR FANS VAN ANGEL OLSEN & COURTNEY BARNETT

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 16/05

  tickets

  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS (us) + CHRISTOPHER PAUL STELLING (us)

  Double Bill
  Roots, Americana, Folk

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 04/06

  tickets

  GARRETT T. CAPPS (us) + Dj Willie (nieuwe datum)

  COUNTRY, AMERICANA

 • Fri 01/10

  tickets

  AMERICAN AQUARIUM (us) (nieuwe datum)

  AMERICANA, ALT. COUNTRY

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/10

  tickets

  DONAVON FRANKENREITER (us) + support (nieuwe datum)

  SURF, SINGER-SONG, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Sat 14/09/2013   14:00

Leffingeleuren 2013

driedaags muziekfestival

Concerttent I Markt I Zaal De Zwerver LEFFINGE

Zoals de voorgaande jaren bestaat de affiche uit een mix van internationale toppers, Belgische headliners, exclusieve CD-voorstellingen, jong en fris talent, underground-helden,…

In totaal staan er zo’n 35 namen op de affiche.

Alle namen, info en tickets vind je op http://www.leffingeleurenfestival.be

JESSIE WARE

De Britse zangeres Jessie Ware wordt op zaterdagavond één van de spraakmakers van het festival.

De Londense schone leerde de stiel als backing-zangeres van Jack Penate maar sinds de release van haar debuutplaat ‘Devotion’ staat ze volop zelf in de schijnwerpers. ‘Wildest Moments’ is de grootste hit die ze tot nu scoorde, maar ze brengt aan de lopende band singles uit, zoals onlangs nog ‘Imagine It Was Us’, een samenwerking met Julio Bashmore.

Jessie Ware is een eigentijdse artieste die er in slaagt om de typische Britse pop van Lilly Allen te doen matchen met de sound die momenteel hoge toppen scheert in de UK. Ze werkte al samen met Joker, SBTRKT, A$ap Rocky en Disclosure.

MAX ROMEO

Max Romeo is zonder enige twijfel één van de grote klassiekers binnen de rootsreggae. Zijn carrière omspant intussen 45 jaar.

Zijn echte doorbraak kende hij in 1976 met de door Lee Perry geproducete plaat ‘War Ina Babylon’, met daarop naast het titelnummer ook de singles ‘One Step Forward’ en ‘Chase The Devil’. Dat laatste nummer kende een tweede leven als sample in The Prodigy’s ‘Out Of Space’. Na zijn doorbraak werkte hij samen met uiteenlopende namen als Jah Shaka en The Rolling Stones maar hij wist datzelfde succes nooit echt te herhalen. Pas in de jaren ’90 begon hij zich toe te leggen op zijn live-concerten en werd hij een graag geziene gast op festivals wereldwijd.

Max Romeo is een icoon in de reggae en iemand die in stijl de erfenis van Bob Marley, Peter Tosh en Bunny Wailer verder uitdraagt.

THE MAGICIAN

Speciaal vanuit onze hoge hoed: THE MAGICIAN sluit op zaterdagavond de concerttent af met een DJ-set.

Het wordt een behoorlijk exclusief feestje: naast Leffinge doet hij dit jaar enkel Pukkelpop en Dour.

The Magician werd aanvankelijk bekend als één helft van Aeroplane en brak nadien definitief door met remixen van Lykke Li (‘I Follow Rivers’) en Sam Sparro (‘Happiness’). Zijn DJ-set op de laatste editie van Karma Hotel is niet minder dan legendarisch en ook zijn ‘Magic Tapes’ die je op zijn facebook terugvindt zijn absolute aanraders. Trouwens, The Magician deelt op zaterdag het podium met Jessie Ware, wiens debuutplaat zijn favoriete plaat was van 2012.

The Horrors

The Horrors werden in 2005 opgericht in het Britse Sounthend-on-Sea, een kustplaats ten oosten van Londen, en brachten sindsdien drie sterke maar onderling fel verschillende albums uit. Op hun debuut ‘Strange House’ klonken ze nog als een late update van The Cramps met de sound van The Birthday Party maar sinds ‘Primary Colours’ en vooral ‘Skying’ wisten ze zich een volledig eigen sound aan te meten, bestaande uit gelijke delen shoegazer (The Jesus And Mary Chain), postpunk  (Bauhaus), indie (Primal Scream) en new-wave (Echo & The Bunny Man). The Horrors is een opvallende band met opvallende figuren in zijn rangen, zanger Faris Badwan op kop.

SX

Het onverwachte succes van hun eerste single ‘Black Video’ zorgde voor immense verwachtingen betreffende de debuutplaat van de Kortrijkse band SX. Het duo Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet, aangevuld met drummer Jeroen Termote wisten alle klippen met gemak te omzeilen en leverden met ‘Arche’ een ijzersterke CD af. Hun etherische indiepop brengen ze met behulp van keyboards, reverb gitaren, bezwerende drums en vooral die pijnlijk mooie stem. Sinds 2011 speelde de band een pak concerten in binnen- en vooral ook buitenland.

Eén van de voorlopige hoogtepunten uit hun carrière is ongetwijfeld hun imponerende concert op Werchter. Of zoals De Standaard stelt: “De toekomst van de Belgische pop is verzekerd.”

Steak Number Eight

Toen de piepjonge Kortrijkse groep Steak Number Eight zich eind 2007 inschreef voor Humo’s Rock Rally konden de jongens zich onmogelijk inbeelden waar ze nu zouden staan. De overwinning kwam al bij al onverwacht maar de band bewees wel dat ze thuishoort in het illustere rijtje voorgangers. Dit voorjaar kwam hun derde plaat ‘The Hutch’ uit. Steak wordt almaar beter in het maken van loodzware sludgemetal die de vergelijking met hun voorbeelden zoals Isis of Amenra zo kan doorstaan.

Au Revoir Simone

Au Revoir Simone is een meiden-trio uit Williamsburg, Brooklyn, New York dat haar naam ontleende aan een karakter uit een film van Tim Burton. Bij haar debuut werd de band meteen geprezen door David Lynch, hij noemde hen “innocent, hip and new.” NME noemde het “lush electronic hypno-folk”.

Erika Forster, Annie Hart en Heather D’Angelo bedienen zich vooral van synths en drumcomputers en maken dromerige indiepop die het midden houdt tussen Ladytron, Feist, Stereolab en Air. Begin september komt hun vierde album ‘Move In Spectrums’ uit op Moshi Moshi.

Jacco Gardner

Net voor nieuwjaar werden bloggers & hipsters aller landen eensklaps wild van een Nederlandse jongen met een wat vreemde naam die bovendien een Syd Barrett-fixatie bleek te hebben. Pitchfork trok mee aan de kar en nog voor zijn eerste plaat uit was lonkten allerlei verre buitenlanden. Het ‘baroque pop’- debuut van de neo psychedelica sensatie ‘Cabinet Of Curiosities‘ werd internationaal gereleased op Trouble In Mind Records, het label dat ook platen uitbrengt van Ty Segall, Mikal Cronin en The Fresh & Onlys. Bij ons werd zijn eerste single ‘Clear The Air’ grijsgedraaid op Studio Brussel èn Radio 1.

A Place To Bury Strangers

New Yorkse band die een zware mix brengt van noise, shoegaze, feedback en spacerock, in het spoor van Brian Jonestown Massacre, Black Rebel Motorcycle Club en Jesus And The Mary Chain. Frontman Oliver Ackermann richtte de band op in Williamsburg, Brooklyn toen hij daar in 2002 aankwam. In de beginjaren van de band gingen ze door het leven als de ‘luidste band van New York’.

APTBS bestaat momenteel uit Ackermann (voclas, guitar), Dion Lunadon (bass guitar) en Robi Gonzalez (drums) en werkt aan een opvolger voor ‘Worship’, hun derde plaat uit 2012.

Still Corners

Still Corners is een Londens duo bestaande uit Greg Hughes en Tessa Murray, die zich live tot een viertal omtoveren. Ze hebben sinds kort hun tweede album uit, beiden op het Amerikaanse label Sub Pop.

‘Strange Pleasures’ heet de nieuwe en hij bevestigt al het goede wat na debuut ‘Creatures Of An Hour’ vermoedden. Still Corners slaagt er moeiteloos in het ‘dreampop’-label te overstijgen met hun tijdloze, verstilde, in reverb gedrenkte, nostalgisch naar de sixties refererende popsongs.

COMPACT DISK DUMMIES

Met ‘The Reeling’, de eerste single uit hun debuut-EP ‘Mess With Us’, scoorden de twee broers Coorevits, beter gekend als Compact Disk Dummies een eerste grote hit.

Vreemd genoeg hadden ze het nummer al aan de kant geschoven maar een gelukkig toeval deed het toch belanden op de EP.

Na Goose, Balthazar, SX en Steak Number Eight is dit de zoveelste band uit de omgeving van  Kortrijk voor wie een mooie toekomst open ligt.

In 2012 wonnen ze Humo’s Rock Rally.

PURA VIDA & CONGO 'ASHANTI' ROY

Na de release van de bijzonder gesmaakte ‘We Nah Give Up’ door Pura Vida & The Congos is één van de originele Congos-zangers Roydell “Ashanti” Johnson op gezette tijden naar ons land afgezakt om op te treden of op te nemen met zijn nieuwe Belgische vrienden. Ashanti is één van de stichtende leden van The Congos die in 1977 doorbraken met hun legendarische, door Lee ‘Scratch’ Perry opgenomen LP ‘Heart Of The Congos’.

Met Pura Vida feat. Congo “Ashanti” Roy kunt u zich verwachten aan een heel gevarieerde setlist.

Pura Vida brengt oud en nieuw materiaal. Songs uit ‘We Nah Give Up’ kunnen uiteraard ook niet ontbreken. Aangezien ‘Heart of The Congos’ altijd een van de inspiratiebronnen van Pura Vida was, zal deze legendarische plaat zeker en vast ook de revue passeren.

Bed Rugs

Het minste wat je van BED RUGS kan zeggen is dat ze met één been in de psychedelische 60ies staan. Ze braken meer dan enkele potten met ’8th Cloud’ en gaan nu internationaal met hun tweede plaat ‘Rapids’, in feite een lang uitgevallen EP met zes songs. Maar welke zes songs?! Van begin tot einde is het één en al jengelende gitaren en krolse melodieën wat de klok slaat. Eén langgerekte streling voor het oor. Om hun muziek te beschrijven gebruik je best veel Engelse woorden: “a mixture of sixties westcoast pop and nineties indie rock” bvb.

Momenteel zijn ze volop aan de slag in Europa via het UK-label Ample Play en in de VS bracht Burger Records (King Tuff! Mikal Cronin! Ty Segall! Cosmonauts!) net een hoop fantastische Bed Rugs-cassettes uit! Oldskool is the best school, dat weten ze bij Waste My Records (Creature With The Atom Brain) maar al te goed.

Cayucas

Cayucas is een band uit Santa Monica, Californië, die in 2012 ontstond uit de asse van Oregon Bike Trails. Spilfiguur en songwriter is Zach Yudin, zijn tweelingbroer Ben is bassist. Hun debuutplaat ‘Bigfoot’ kwam recent uit op Secretly Canadian (Yeasayer, Antony & The Johnsons, Suuns). Muzikaal houdt Cayucas het midden tussen Beck en Vampire Weekend. Bijzonder aanstekelijke feelgood muziek dus die de temperatuur automatisch een paar graden doet stijgen. Check zeker ook eens hun video-clips.

The Germans

Het onafscheidelijke viertal THE GERMANS houdt ervan alle geldende conventies, vooroordelen en taboes in het muziekwereldje met voeten te treden. Hun initiële geflirt met klassieke popmelodieën en noiserock werd al snel opengetrokken richting krautrock en psychedelica. Drie jaar na het experimentele ‘Grote Meneren/Straffe Madammen’, de oneigenlijke opvolger van debuutplaat ‘Elf Shot Lame Witch’ brachten ze afgelopen winter hun nieuwe langspeler ‘Mother Sings in Front of the House’ uit, waarop een experimenteel geluid gecombineerd wordt met hun voorliefde voor songs en melodie.

Echo’s van Can, Popol Vuh, Faust, Residents en dies meer weerklinken in de somtijds ronduit funky songs, niet zelden met strofes, refreinen, bruggen en akkoorden.

THE SPECTORS

The Spectors zijn een jong zestal uit o.a. Blankenberge en Brugge waarvan een aantal leden studeren aan de PHL music in Hasselt, de rock-hogeschool die aan de MOD verbonden is.

Zoals hun naam doet vermoeden hebben ze een voorliefde voor de Spectoriaanse Wall Of Sound die ze opwekken met drie gitaren. Andere inspiratiebronnen zijn bands als The Raveonettes en Brian Jonestown Massacre.


SHAREZie ook:

Aanraders: