• Tue 23/10

  tickets

  ALEJANDRO ESCOVEDO (us) + DON ANTONIO (it)

  Roots, Americana
  Denk Green On Red, Jayhawks, ...

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 27/10

  tickets

  BAMBARA (us) + MAGIC SHOPPE (us)

  Noise, punk, fuzz, psyche
  Denk Shame, Iceage, TBJM

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 02/11

  tickets

  IDLES (uk) + JOHN (uk)

  cd-voorstelling 'Joy as an act of Resistance'
  punk & Rock n Roll

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 04/11

  tickets

  IRREVERSIBLE ENTANGLEMENTS FT. MOOR MOTHER (us)

  Free jazz/spoken word
  i.s.m. KAAP

  VRIJSTAAT O. - OOSTENDE

 • Sun 11/11

  tickets

  HOOVERPHONIC

  Try-out

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 14/11

  tickets

  CASS MCCOMBS (us) + support

  Singer-songwriter, Psychedelica

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 24/11

  tickets

  THE ANTLER KING

  CD-VOORSTELLING: ‘TEN FOR A BIRD’
  CATCHY, PSYCHEDLISCHE INDIEPOP

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 02/12

  tickets

  GREAT LAKE SWIMMERS (ca) + support

  Indie, Folk, Duyster
  Autumn Falls

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 25/01

  tickets

  DEZ MONA + LEAH SENIOR (au)

  Pop Noir, Avant-garde
  Cd-voorstelling

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 31/01

  tickets

  SPINVIS SOLO (nl)

  Theaterconcert (zitplaatsen)
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 17/04

  tickets

  ALL THEM WITCHES (us) + support

  Epic Swampy Stoner uit Nashville Tennessee!
  Voor fans van: Kadavar, Red Fang, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 24/04

  tickets

  HISTRYLOGIE: WOODSTOCK 1969

  Wouter Mattelin, Axl Peleman, Neeka, Esther Lybeert...
  ZITPLAATSEN
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Sat 19/09/2015   15:00

LEFFINGELEUREN 2015

Three Days Of Music, Art & Food
"Senses Working Overtime"

LEFFINGE

WWW.LEFFINGELEURENFESTIVAL.BE

Voor de 39e editie van Leffingeleuren keert de organisatie terug naar de roots van het festival. Het ontmoeten van mensen, het genieten van de muziek en de omgeving, het ontdekken van jong talent, dat worden de centrale thema’s. De muziek blijft de essentie uitmaken en zal een mooie staalkaart bieden van de eerlijke, opwindende muziek waar Muziekclub De Zwerver een patent op heeft.

Het festivalterrein zal een cirkel rond de kerk vormen en zal bestaan uit diverse concert -en DJ-podia, originele bars, foodtrucks, straattheater, kunst i.s.m. Beaufort, animatie i.s.m. Cinémobiel, innovatie i.s.m. Barco,…

GREAT LAKE SWIMMERS

Deze Canadese alt-country band rond songwriter Tony Dekker legde een lange weg af tussen het titelloze debuut (2003), over meesterwerk ‘Ongiara’ (2007) tot de pas verschenen zesde plaat ‘A Forest Of Arms’.

Van de verstilde folksongs rond de karakteristieke stem van Dekker tot het forsere, nog steeds door banjo en viool gedragen rockgeluid van de laatste twee platen. Great Lake Swimmers was de voorbije jaren een vaste gast op Duyster en is ook uitermate geschikt voor fans van Neil Young, Iron&Wine en Will Oldham.

DANS DANS

Dans Dans is het onnavolgbare trio Bert Dockx (Guitar, Cassettes), Fred LYENN Jacques (Bass, Synths) en Steven Cassiers (Drums, Percussion). De eerste kennen we van Flying Horseman en Strand, de tweede is bassist bij Mark Lanegan en de derde speelt drums bij Dez Mona. Antwerpen in een notendop, met een onvergelijkbaar oeuvre met een immer dreigende mix van jazz, rock en improvisatie dat intussen drie platen omvat maar vooral live zijn gelijke niet kent.

BLANCK MASS

Blanck Mass is het solo-vehikel waarmee Benjamin John Power, ook wel bekend als de helft van Fuck Buttons, ons al vijf jaar om de oren slaat met drone-achtige elektronische soundcapes. Net als bij Fuck Buttons is het vaak de noise die overheerst, maar toch is Blanck Mass verrassend toegankelijk en dansbaar. De tweede ( en tevens ongeloofelijk straffe) plaat ‘Dumb Flesh’ werd in mei van dit jaar uitgebracht.

TORRES

Torres aka Mackenzie Scott, een jonge Amerikaanse uit Nashville die intussen vanuit Brooklyn opereert, brengt zichzelf met haar tweede plaat 'Sprinter' in pole-position om als opvolgster van Patti Smith en PJ Harvey genoemd te worden. Van die laatste ontleende ze trouwens Rob Ellis als producer.

'Sprinter' is een voldragen plaat die je van begin tot einde meesleept in haar emotionele verhaal over eenzaamheid en verlatingsangst. Dankzij de samenwerking met eerdergenoemde Ellis en Portishead-gitarist Adrian Utley is dit één van de eerste meesterwerken van dit jaar geworden. Andere referenties zijn zeker ook Courtney Love en EMA, die een paar jaar terug nog furore maakte op Leffingeleuren.

ISBELLS

Isbells is zo’n beetje de Belgische Duyster band bij uitstek, doordrongen van hetzelfde soort melancholie dat het betreurde programma zo kenmerkte. De Leuvense band rond Gaëtan Vandewoude met o.a. ook Chantal Acda in zijn rangen brengt in september zijn derde plaat uit, die zal voor het eerst live te horen zijn op Leffingeleuren.

KEVIN MORBY

Voormalig Woods-bassist en The Babies zanger-gitarist Kevin Morby brengt zijn trio naar Leffinge om er de uitstekende songs van zijn twee platen ‘Harlem River’ en ‘Still Life’ te brengen. Kevin Morby doet al eens denken aan Kurt Vile, Steve Gunn en Mac Demarco.

TOUT VA BIEN

‘Keplar Star’ is de debuutplaat van Tout Va Bien, nom de plume van Jan Wouter Van Gestel. Hij verscheen de eerste keer ten tonele tijdens De Nieuwe Lichting 2013 waar hij solo en met een prachtige (vertaalde) cover van Jacques Brel ‘If You Go Away’ meteen hoge verwachtingen schiep. Intussen scoorde hij met ‘This Fight’ een dijk van een hit, loste zijn debuut meteen de verwachtingen in en vormde hij een band waar hij met veel zin de baan op gaat. Hoog tijd dus om de man eens naar Leffinge te halen. Ook geschikt voor fans van Oscar & The Wolf.

LA LUZ

Niemand minder dan Ty Segall werd bereid gevonden om de nieuwe plaat ‘Weirdo Shrine’ van deze vier meiden uit Seattle te producen (release 7 aug). “[Segall] wanted to put fuzz in every song,” wist frontvrouw Shana Cleveland te melden.

Zie het als een extra portie adrenaline voor de perfect meerstemmige surfrock die we kennen van hun eerder ingetogen debuut ‘It’s Alive’. Die plaat wisten ze trouwens uitmuntend te brengen op Instant Karma, april 2014.

EAVES

Debuutplaat 'What Green Feels Like' schopte het meteen tot plaat van de week in De Morgen. Een leuke binnenkomer dus voor de band van de jonge Brit Joseph Lyons. Referenties die worden bovengehaald zijn Laura Marling, Nick Drake en zelfs Radiohead.

De singer-songwriter verpakt zijn mooie songs in een origineel maar spaarzaam folkrock-kleedje. Op Leffingeleuren komt hij met zijn band.

GIRLPOOL

Harmony Tividad and Cleo Tucker uit Philadelphia vormen met hun tweetjes Girlpool. Met het gouden motto "less is more" in hun achterhoofd debuteerden ze zopas met het wondermooie 'Before The World Was Big'.

Een plaatje dat vol staat met twee-akkoorden songs en harmonieuze samenzangen en handelt over tienerliefde en relaties in het algemeen. Heerlijke lofi rammelpop, intussen vanuit sunny LA.

WAND

Op een jaar tijd bracht Wand uit LA twee platen uit, ‘Ganglian Reef’ en ‘Golem’, waarvan vooral die laatste een waar psychrock meesterwerkje is. De aan Together Pangea verwante band werd door ons eigenhandig gescout tijdens Les Nuits Bota en meer dan goedgevonden.

MENACE BEACH

Deze band komt net als Hookworms uit Leeds en ze zijn muzikaal verbonden. Hookworms’ leider MJ producete hun debuutplaat ‘Ratworld’ die eerder dit jaar uitkwam. De mosterd halen ze in de nineties bij bands als The Breeders, Pavement en Elastica, waarmee ze zich in het goede gezelschap bevinden van bands als Yuck of Speedy Ortiz.

MEG BAIRD

Deze Amerikaanse folkzangeres heeft een CV om U tegen te zeggen. Hoewel ze afkomstig is uit New Jersey startte ze haar carriere in Philadelphia bij de hoog aangeschreven band Espers. Samen met haar zus Laura bracht ze al een paar platen uit onder de naam The Baird Sisters en sinds kort drumt ze in de band Heron Oblivion, samen met leden uit Comets On Fire en Howlin’ Rain. Intussen woont ze in San Francisco en afgaande op haar laatste solo-plaat ‘Don’t Weigh Down The Light’ lijkt het wel of de Summer Of Love er een lokale revival beleeft. De plaat staat vol folkpareltjes die tijdloos refereren aan grootheden als Karen Dalton en Sandy Denny. Of recenter aan Jessica Pratt, Natalie Prass,…

PAUW

Dat onze Noorderburen ook wel een stevige brok psychedelica lusten wisten we al sinds het straffe debuut van Jacco Gardner. Dit jaar is het de beurt aan Pauw, een kwartet uit Twente. Ze verzorgden al support acts voor Temples, Elephant Stone en Kasabian en brachten net voor nieuwjaar een straffe EP uit.

DIRK.

De winnaar van Verse Vis 2015 overtuigde de jury met zijn snedige in 90ies gedrenkte rocksound.

De muzikanten hebben ofwel héél veel talent of anders op zijn minst al wat ervaring, want wat ze op het podium lieten zien oversteeg ruim wat je van een beginnende band verwacht.


SHAREVideo

Zie ook:

Aanraders: